Ontstaan

Een goede oplossing ontstaat door een lange ervaring (sinds 1999).

Ledenadministratie Online is een software product van IntCom, dus als inleiding een klein stukje geschiedenis over die onderneming:

In 1999 werd IntCom opgericht door 2 Bedrijfseconomen van de Erasmus Universiteit Rotterdam : Mark Boos en Bastiaan Schrijvers. IntCom staat voor Internet Communicatie en heeft van oorsprong Webhosting als hoofdactiviteit. In die tijd was webhosting een booming business, en de onderneming groeide binnen enkele jaren tot 60 zakelijke klanten.

De klanten kwamen al snel bij Intcom voor ook andere zaken die niet direct met webhosting te maken hadden, maar met design, vindbaarheid, webshops en voerden wij voor de klanten zelfs onderhandelingen over de aan- en verkoop van domeinnamen. Het handigste voor de klant was om 1 loket te hebben. Maar wij konden niet specialist zijn op ieder gebied, noch de stormachtige ontwikkelingen in het hele veld bijhouden. Om die full service dienstverlening toch te kunnen aanbieden, zijn in de loop der tijd samenwerkingsverbanden aangegaan met specialisten op verschillende gebieden: webdesign, zoekmachineoptimalisatie, internet adverteren, beveiliging, programmeren en diverse CMS-en (Joomla, Drupal en Wordpress). Kwam een klant met een nieuwe vraag, dan werd een geschikte specialist gezocht met wie kon worden samengewerkt.

Zo werd het vanaf 2001 mogelijk voor IntCom om via 1 loket (contactpersoon) de complete internet communicatie van een klant te verzorgen. Als bijkomend voordeel konden klanten met uiteenlopende groottes bediend worden: van grote ondernemingen als KPN, TNT, Unit 4, Rabobank en Amnesty tot Antilope, Brinck en VMAG. Het opvallende is dat de klant- en leveranciersrelaties van IntCom zeer sterk zijn.

In 2006 nam IntCom webhostingpartij Atux over (ongeveer 70 klanten), werden de verouderde Atux servers geupdate en de gehackte klanten weer hackvrij gemaakt. Een van de klanten met een gehackte site was de Vereniging Gepensioneerden Rabobank, en die waren zeer tevreden over de geleverde dienstverlening. December 2010 kwam die vereniging met de vraag of IntCom het door de vereniging gebruikte programma PC-Leden kon omzetten naar een online ledenadministratie, om alle voordelen te kunnen gebruiken die er aan het online werken zitten. Hiervoor is een team geformeerd bestaande uit een programmeur, een Joomla specialist, een database ontwerper en een hacker (als security expert). IntCom trad hierbij op als projectleider, co-programmeur en aanspreekpunt voor klant en specialisten. In mei 2011 werd het programma opgeleverd, en kon worden begonnen om het pakket aan andere verenigingen aan te bieden.

Sinds mei 2012 staat Ledenadministratie Online zeer hoog in de zoekmachines : op het woord "ledenadministratie" op nummer 1 of 2. Vandaar onze slogan: LedenadministratieOnline: de nummer 1 in Ledenadministratie software !

In december 2012 hebben 18 verenigingen de overstap voor hun administratie compleet gemaakt en zijn de reviews over de software zeer positief.

Eind 2013 deden 31 verenigingen hun ledenadministratie met ons pakket. Grote verenigingen zoals oud employees Shell en kleine verenigingen zoals de kinderboerderij in Schagen. In kwartaal 3 van 2013 was het systeem volledig SEPA proof, verbeteringen werden in de loop van 2014 toegevoegd.

Eind 2014 hadden we meer dan 50 verenigingen met in totaal bijna 100.000 leden die onze software naar tevredenheid gebruikten. In dit jaar hebben we ons vooral gericht op SEPA: het innen van de contributie via automatische incasso moet voldoen aan de wetgeving maar ook zo min mogelijk werk zijn. Daarnaast zijn de zoekfunctie en de aansluiting op RS Forms Pro en Acymailing Enterprise verbeterd.

Tussen 2012 en 2014 heeft Ledenadministratie Online ieder kwartaal minimaal 1 nieuwe functionaliteit geintroduceerd, en hebben we de integratie in Joomla nog beter gemaakt. In 2015 gaan we klassikale curussen organiseren voor Joomla, Electronische nieuwsbrieven (Acymailing) en het evenementen systeem (RS Events Pro). Daarnaast gaan we het ledenadministratie deel van LAO open-source maken, internationaliseren (meerdere talen ondersteunen) en dit alles financieren via crowdfunding.