Vaakgestelde Vragen (FAQ)

Staat uw vraag er niet tussen ? Aarzel niet om contact op te nemen !

Wat zijn nu de belangrijkste voordelen van deze ledenadministratie ?

  • Gegevensbeheer gebeurt door verschillende personen op 1 centrale database (leden, afdelingsbestuurders, centrale administratie);
  • De basis is Nederlands; automatische incasso, Nederlands datum/tijd systeem, Euro's, gebouwd voor Nederlandse verenigingen, stichtingen en clubs;
  • Geintegreerd in het gratis open-source pakket Joomla, dus de beschikking over vele extensies zoals forum, e-mail nieuwsbrieven, evenementen planner, Community builder etc etc.
  • Het systeembeheer en de updates worden door ons gedaan: altijd is de software up to date en betrouwbare dagelijkse backups die tot 2 maanden terug beschikbaar zijn.

 

De webhosting, waarom zit die erbij ?

Omdat uw ledenadministratie online is, moet dat via een internet website. U krijgt er dus een verenigings website bij, met domeinnaam, e-mail, backups, software beheer, etc. De voordelen van deze koppeling zijn ook dat uw leden (indien gewenst) zelf artikelen kunnen plaatsen, en dat iedere groep zijn eigen artikelen kan worden geboden (intranet).

 

Kunnen wij jullie software ook op onze eigen server installeren ?

Wij leveren de Ledenadministratie in een vaste opzet: inclusief updates van zowel server software, joomla updates, extensies en ledenadministratie software. Ook zijn de webservers speciaal voor Ledenadministratie geconfigureerd, waaronder speciale beveiligings software, en encryptie (o.a. gpg en ionconcube).

Zodoende kunnen wij optimaal beveiligde Ledenadministratie aanbieden, iets dat ook verplicht is door de wet (WBP).

Op andere servers hebben wij dat allemaal niet in de hand, en daarom leveren wij onze software als een totaal oplossing met een zeer aantrekkelijke prijs/kwaliteit verhouding.

 

Hoe is de continuïteit van de dienst geborgd ?

Ledenadministratie Online heeft een cirkel met 9 specialisten opgebouwd die de werking van de component kennen. Deze personen komen als eerste in aanmerking om de zaak over te nemen als er van een faillisement sprake is of de drijvende kracht (Mark Boos) wegvalt. Ook kan door het gebruik van up to date open-source software en de aanwezige export functie van de ledenadministratie naar excel de installatie op ieder ogenblik worden meegenomen en elders worden ondergebracht. Het enige dat niet kan worden meegenomen is de ledenadministratie component.

Zoals een van onze grotere klanten het stelde: "Het contract wordt voor 1 jaar aangegaan, de website draait op vrij verkrijgbare open-source software en de ledenadministratie kan op ieder moment worden geexporteerd naar excel. Het enige risico is dan ook dat je na een jaar een ander ledenadministratie pakket moet uitzoeken. Maar de website, dus artikelen en lay out, kunnen door iedere webhost worden gehost en door bijna iedere IT-er worden beheerd."

 

Is er een escrow overeenkomst met klanten ?

Die kan op verzoek van- en op kosten van- de klant worden afgesloten. Dit kan bijvoorbeeld via wisemen.nl worden gedaan, of via een andere betrouwbare partij naar keuze van de klant.

 

Hoe is de support geregeld ?

In onze algemene voorwaarden is vastgelegd dat wij 98% uptime garantie bieden tijdens kantooruren, anders kan de klant zijn hostingbedrag van die maand terugkrijgen. Op basis van de service op de software wordt tijdig gereageerd. Dat kunnen wij wel schrijven, maar het belangrijkste zijn de ervaringen van de klanten. Ervaringen van klanten zijn voor iedereen leesbaar op de onafhankelijke website "Alle Bedrijven In".

Als er vaste SLA-garanties worden gewenst, bieden wij een SLA contract, waarbij gegarandeerd binnen 8 uur een eerste reactie van ons komt en binnen 16 uur (kantooruren) aan de werkzaamheden wordt begonnen. De afronding en oplevering is wel afhankelijk van de hoeveelheid werk: die worden in overleg met de klant bepaald. Er zijn 2 support medewerkers met verstand van zaken die waarnemen. Het SLA contract kost 200 euro ex btw per maand, en is inclusief 2 uur werkzaamheden. Meer-uren worden voor 59 euro ex btw per uur uitgevoerd.

 

Onze vereniging heeft ook een .... veld: staat die ook in jullie systeem ?

Wij hebben de velden van PC-Leden ingelezen, en uitgebreid met een aantal nieuwe. In totaal zijn dat 40 vaste variabelen (waaronder een aantal systeem variabelen zoals inschrijfdatum). Ook kunt u tot 25 variabelen opgeven die u daarnaast nog wilt bijhouden: deze zijn volledig zelf te definieren. Denk aan opslag van een pasfoto, een diploma datum, auto type, kortom op maat aan te maken. Eenmalige installatiekosten bedragen 25 euro per veld.

 

De gegevens staan op internet, hoe veilig is dat ?

Wij werken er dagelijks aan om de servers, software en uw gegevens te beveiligen. Er zijn diverse "deuren" die opengebroken moeten worden voordat er iemand onbevoegd toegang krijgt. De laatste deur is een 2048 bits encryptie op kwetsbare gegevens (onkraakbaar tot ongeveer 2030).

De dedicated managed servers hebben ook nog eens de beschikking over een extra software firewall, met regels speciaal voor Joomla.

 

Voldoet Ledenadministratie Online aan de WBP eisen ?

Ja, de software is ontworpen om daaraan te voldoen. De functionaliteiten die erin zitten doen zelfs meer dan dat en nemen u werk uit handen. Bijvoorbeeld: aangezien leden zelf kunnen inloggen en hun gegevens bijwerken, kunnen zij zelf zien wat zijn opgenomen persoonsgegevens zijn. De administrateur hoeft dan niet op aanvraag door leden het uit te zoeken en op de post te doen.

 

Wij hebben al een website, wat nu ?

Als het een up to date Joomla! based website is, is het overzetten zeer eenvoudig. Maar als u een ander CMS gebruikt, of gemaakt met Dreamweaver Frontpage of nog iets anders; overzetten is altijd mogelijk.

De meest gekozen oplossing is: uw oude website blijft voorlopig even staan, en daarnaast wordt leden.uwvereniging.nl aangemaakt, waar alleen de ledenadministratie functionaliteit wordt gebruikt. Daarna gaat het stap voor stap naar het combineren van uw verenigingswebsite EN de ledenadministratie.

 

Ik wil niet overzetten, wat nu ?

Wij bieden u een standaard installatie aan van Joomla, en u kunt met een schone lei beginnen en de site opnieuw opzetten.

 

Mijn keuze staat niet in de standaard templates die jullie bieden

Als u een ander joomla! template heeft dat u wilt gebruiken, kunnen wij die installeren. Ook kunnen wij op maat templates bouwen, of bestaande templates aanpassen. Dit gebeurt tegen ons zeer lage "hosting klanten tarief" van 59 euro per uur.

 

Wij gebruiken nu PC-Leden voor onze ledenadministratie, moet ik alles opnieuw invoeren ?

Nee u hoeft de gegevens niet opnieuw in te gaan voeren; wij kunnen de gegevens inlezen in de online database.

 

Wij gebruiken nu Excel voor onze ledenadministratie, moet ik alles opnieuw invoeren ?

In principe kunnen wij de gegevens inlezen in de online database, maar dat ligt aan de exacte variabelen die u heeft ingevoerd. Neem contact op voor een op maat gemaakte inschatting.

 

end faq

{accordionfaq faqid=accordion3 faqclass="lightnessfaq defaulticon headerbackground headerborder contentbackground contentborder round5" active=item1}